15 Mart 2006

Kadınlar Günü Saçmalığı

Geç gelen bir yazı oldu ancak yazmadan edemeyeceğim.

Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi Kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyorlar.*

Bu paragrafa 3 yorumum olacak.
  1. Kadınlar eşitlik talep ediyorlarmış 8 Mart kadınlar gününde.Talep bir üst gördüğün yerden yapılır.Çünkü kişinin kendisinde yoktur ve bu eksiklik doğurduğu için fazla olan yerden yani bir üstten talep yapılır.Yani kendini eşit gördüğün yere bir talepte bulunmazsın.Dolayısıyla kadınlar kadınlar gününde bir üst olarak gördükleri erkeklerden eşitlik talep ediyorlar.Madem kadınlara göre her iki cins eşit neden erkekleri bir üst görerek hak talep ediyorlar?
  2. ABD'nin Newyork kentinde bir fabrikada kadınlar hakkını alamıyorlar diye bir müslüman ülkesinde aynı talep kime yapılır?Zaten müslüman bir toplumda yaşıyorsanız müslüman erkekler size hakkıyla davranacaktır Allah'tan korktukları için.Eğer hakkıyla davranmıyorlarsa o toplumda bir sorun ve bir dejenerasyon vardır.Bunun tamir edilmesi gerekir.ABD'de yaşanmış bu olay buna öncülük edemeyeceği gibi bu günün kutlanması hiç bir şekilde iman gücü ve ruh-i gelişim kazandırmaz.Dolayısıyla o toplumun sorununu da çözmez.Bunun yerine İslamiyetin kadınlara verdiği değer anlatılmalı.
  3. Kadınların çalışması kişi bazında bakıldığında tamamen kendi tercihidir.İster çalışır, ister çalışmaz.Eğer erkek az maaş alıyorsa yada daha çok harcamak istiyorlarsa veyahut çalışmak kadının psikolojisini rahatlatacaksa kadın çalışabilir.Çalışmasına bir sözümüz yok.Ancak denir ya "kadında ekonomik özgürlüğünü eline almalı".İşte ben bu söze kızıyorum.

Kadın çalışmadan bile zaten ekonomik özgürlük içerisindedir.Erkeğin parası kadının parasıdır.Ve herikisi karar verir nereye harcanacak bu para diye.Yani kadının kocasının parasında söz hakkı vardır zaten.Dolayısıyla çalışmadan bile ekonomik özgürlüğü vardır kadının.Yani aslında bence kadın yaratılış itibariyle çok rahattır bu konuda çünkü para kazanmak zorunda değildir.Hazırdan rahat rahat yiyebilir.Diyeceksiniz ki erkekler bize böyle bir hak vermiyorlar yani tek kendilerininmiş gibi harcıyorlar.Bence kadın ekonomik özgürlüğünü eline almalı demekle onlara biz böyle bir hak vermiş oluyoruz.Çocukluktan zihinlerine kazıyoruz.Onlar da bu şekilde yanlış bir davranış sergiliyorlar.Halbuki müslümanlar İslam'a göre yaşarlar ve kadınının, çoluk çocuğunun rızkını kazanmak erkeğin görevidir.Ve kadın eğer keyfi olarak para kazanmayı isterse erkeğin kadının parasında hiç bir söz hakkı yoktur.Dolayısıyla müslüman bir ülke batının dayattığı kadınlar günü saçmalığını kutlamaz çünkü onlar herkese hakkıyla davranırlar.İşçiye maaşlarını hakettikleri kadarıyla verirler,eşlerine layıkıyla davranırlar.Zaten onlar için kadın çok önemlidir.Bu önemi burda anlatmaya gerek duymuyorum.

Bence kadınlar günü vs. gibi saçmalıklarla vakit kaybetmek,zihin bulandırmak, dejenere olmak yerine bir an önce aslımıza dönüp İslamiyeti hakkıyla yaşayalım.

8 yorum:

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

....kadın evinde otursun, elinin hamuru ile erkek işine karışmasın mantığı da yanlıştır bence. zaten siz de bunun aksini iddaa etmiyorsunuz sanırım.

bu husus bakımından kadınların da çalışabilecekleri işler vardır, doğal olarak çalışamayacakları işler de vardır tabi.

toplumun ahlak yapısında dengelerin bozulmasına mahal verecek şekilde bir görev paylaşımı bilimsel mantık ilkelerine göre yanlıştır.

bu noktata din ile hiç ilgilenmiyor olduğuma dikkat çekerim, ben mantık ile kurallarımı belirlerim...

***

misal, bir bayan öğretmenlik yapabilir; bu meslek onun doğasına yakışır. Diğer yönden mesleğini icra ederken gerek fiziksel ve gerekse psikolojik bakımdan yıpranmaz.

bu haliyle kadın ailesi ile ilgilenebilecek şekilde kendi sağlığını sıhhatini koruyabilir; eşiyle ve çocuklarıyla ilgilenebilir.

***

eğer kadın kendisine uygun olmayan bir işte çalıştırılıyorsa; zayıf bünyesi bir süre sonra iflas eder.

zihinsel anlamda sıhhatini karuyamayan kadın ilerleyen dönemlerde ailesi ile de ilgilenmez duruma gelir.

bu sürecin de yaşanmasıyla beraber aile dağılır, çocuklar da kronik anne baba geçimsizliği neticesiyle sağlıksız yetişme örneği gösterirler ve onlar da hayatta başarısız olurlar.

***

nihayetinde kadının kendisine uygun olmayan işlerde çalıştırılmasına karşıyım, bu mevzu aile içi lokal bir mesele de değildir.


Düşündükçe,
Kâzım Mızrak

Adsız dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler. Böyle duyarlı insanlar olduğu sürece Allah da bu ülkeye zeval vermez. Tabii ki bu arada gaflet de kalmamak gerekir...

Sağolun,varolun.

http://www.blogcu.com/arstekin/

tahin dedi ki...

Modern zaman kadinlari ve sozde kadin haklarini savunan ama karisi tum gun calisip para kazanirken bir de eve gelip gece yatana kadar evin isi icin calismasina zerre kadar sesini cikarmayan erkekler derler ki; "calismayan kadinin ekonomik ozgurlugu yoktur"

itiraf.com'da itirafi bulunan "bir modern zaman calisan kadini" diyor ki; kazandigim parayi makyaj malzemesine ve kiyafete vermekten elimde hic bir birikimim olmadi bugune kadar!

Peki ya kazancini dogrudan kocasinin eline vermek zorunda olan kadinlar! Bizzat tanidigim insanlar var, kazanci ile kocasinin arabasinin taksidini odeyen, parasinin yattigi banka karti kocasinin elinde olan.. ESSEK gibi hem isyerinde hem evde KOLE gibi calisip tek kurus parasini kullanmayan!

Musluman kadin mehir hakkini iyi kullanirsa parasal bir gelir saglayabilir kendine.

Ancak bu dunyada ki 3 kurus kazancin, gun boyu evde ibadet edip&dua etmenin, islam ahlakina uygun cocuk yetistirmenin yaninda hic bir degeri olmadigini anlayabildigi zaman kadin OZGUR olacaktir.

Kadin tum modern zaman dayatmalarindan hem fikirsel hem fiziksel olarak siyrilip Allah'a KUL olma bilincini kazanirsa OZGURLUGUN ne demek oldugunu anlayabilir..

Onun disinda kadin her daim erkegin, isyeri sahiplerinin, kapitalist duzenin bir KOLESI olarak kalacaktir.

Besere ve sisteme kole olmak mi yoksa Allah'a kul olmak mi?

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Yazınızda altı çizilebilecek bir çok önemli husus var:

Örneğin,

"Onun disinda kadin her daim erkegin, isyeri sahiplerinin, kapitalist duzenin bir KOLESI olarak kalacaktir."
sözünü iyi anlamak lazım.

***

Günümüzde kadın bir meta olarak kullanılmakta ve bu anlayışla bir pazarlama aracı olarak değerlendirilmektedir.

Kadının maddi anlamdaki özgürlüğüne eline alamamış olması onu böylesi aranıp bulunması zor olmayan bir malzeme haline gatirmekte.

***

Lakin kadın hayatı-ı gayesinin erkeğin rızasını yerine getirmek şeklinde anlamış ise, o bu yolda kendisini emperyalizme sunuyordur zaten.

Yani bir kadının emperyalizme köle olmaması için, hayat-ı gayesinin Allah olduğunu idrak etmesi gerekmekte.

(Allah rıza edilendir, yoksa rıza eden taraf değildir, yani hayat-ı gaye Allah'tır. Alalh'ın rızasını kazanmak şeklindeki anlayış yanlıştır, doğru olan Allah'ı rıza etmektir; ki siz onu anlayabilesiniz.)

Emparyalizm güce sahip olan taraftır.

Her halikarda kendisini gücün olduğu tarafa pazarlayan ya da çevresince pazarlanan bir kadınlık zihniyeti ile karşı karşıyayız.

Böyle olmamalı...

Düşündükçe,
Kâzım Mızrak

Bâd-ı Sabâ dedi ki...

(Allah rıza edilendir, yoksa rıza eden taraf değildir, yani hayat-ı gaye Allah'tır. Allah'ın rızasını kazanmak şeklindeki anlayış yanlıştır, doğru olan Allah'ı rıza etmektir; ki siz onu anlayabilesiniz.)

@ Tahin

Yukardaki yorumumda paranteze alınmış şekilde geçen bu notu tartışmayacağım, yazılan gayet açık bir şekilde anlaşılıyor.

İnsan inandığı doğruyu kendisine yanlış görmez.

Gerçekte doğru olmayanı düşünen bir kimse, inandıkları üzerinde düşündükçe bir yanlışta olduğunu anlar.

Ben de düşün sorgulamalarım neticesinde, yukarıdaki doğruya ulaşmışımdır.

Av. Ertuğrul Harman dedi ki...

çok saçma bir gün

ben dünya gümrük gününü seviyorum

ama daha gelmesine çok var

Adsız dedi ki...

Zannedersem kapitalizmin(1) ve demokrasinin(2) getirisi olan bir gün.

1- kadının iyi bir pazar alanı olması
2- genis bir oy potansiyeli olması

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.