22 Mart 2006

Zavallı Ulusçuluk


...
Bu ulusçuluk mikrobu.
Ya bugün bir galat olarak bilinen "milliyetçilik" adıyla pazarlanan şovenizm?

Türk ulusçuluğu, garip gelecek ama, hep ırken Türk olmayanların eliyle palazlanmıştır.Türk ulusçuluğunun babaları Yahudi Mozi Cohen,Leon Cahun ve Mozi'in öğrencisi Diyarbakır Zaza'larından Ziya gökalptir.

Ulusçuluğun namusuna bakın ki, Moiz Cohen, Leon Cahun gibi Yahudi'ler Türkçe konuştuğu için "kardeş" olurken ,Türkçe bilmediği halde Plevne'de ve Balkanlarda şehit düşen Araplardan müteşekkil Filistin ve Suriye taburları "düşman" ilan edilecekti.

Moiz'in sadık öğrencisi Zaza Ziya Gökalp önce "Kürtçülüğün Esasları" adlı bir eser kaleme alacak kadar Kürt ırkçısı iken (Bu eser Ziya Gökalp'in el yazısıyla Sinop Rıza Nur kütüphanesinde muhafaza edilmektedir.) sonradan çark ederek Yahudi hocası tarafından Türk ırkçılığına terfi eder.Bu kez de "Türkçülüğün Esasları"nı yani "amentüsünü" yazacaktır.

Türk milliyetçiliğinin baş ideologlarından ırken Gürcü olan Nihal Atsız'ın baştan sona küfür olan şu cümlelerini okuduğumuzda Türk milliyetçiliğinin ideolojik temellerini anlarsınız:

"... Kur'an Muhammed'in talimatıdır.Kur'an'daki yeminler Muhammed'in gönlünden ve beyninden doğmuştur.Kumar,içki ve her türlü fuhşiyatla yozlaşmış,karılarını değiştiren ve kız çocuklarını gömecek kadar vahşet gösteren bir toplumda Muhammed'in başka türlü davranmasına imkan yoktu.Onlara korkunç cehennem azapları gösterecek ve dünyada doğrulukla yaşayanlara da öte alemde köşkler,kevserler,güzel huri kızları vaat edecekti."(Ötüken Dergisi,Kasım/70,S.11)

Ulusçuluğun namusunu,Türk olmayanların Türkçülük yapmasından çıkartabilirsiniz.

Ya Arapçılar?Yüzyılımızın en ünlü Arap ulusçusu Kevakibi ve Mişel Aflak'tır.Birincisi Türk asıllı, ikinciside Hristiyandır.

İnsan bu mide bulandırıcı gerçekleri bilince şöyle demeden edemiyor:

Vah, zavallı Ulusçuluk!


Not1:Bu yazıyı Mustafa İslamoğlu'nun DAĞARCIK isimli 92-94 yılları arasında Vakit ve Selam gazetelerindeki yazılarından bir kısmının gözden geçirilmesiyle oluşan kitabından alıntıladım.3,5 sayfalık yazının son 1,5 sayfasını buraya yazdım. Ayrıca bu kitabıda mutlaka okumanızı öneririm.

Not2:Yazıda geçen Kürtçülüğün Esasları kitabı İslamoğlu'nun bir başka yazısından öğrendiğime göre yanlış hatırlamıyorsam 12 Eylül 1980 yılı civarında adı geçen kütüphaneden yokedilmiş.

4 yorum:

life dedi ki...

Halbuki;

Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır.(Hucurat-13)

Adsız dedi ki...

ya herşey türk için türke göre türk tarfından diyenlere ne demeli...

Anarshi

life dedi ki...

Kendini tanımamış,insan nedir anlayamamış,yaşamın gayesini idrak edememiş, bilgisiz insanlar konuşabilir ancak bu şekilde.Allah herkese akıl nasip etsin.Duadır bizim silahımız...

Av. Ertuğrul Harman dedi ki...

Allah ulusçulara ve ulusalcılara yardımcı olsun amin