11 Aralık 2006

Memleket

Çınaraltı Sohbetlerinin bu ayki konusunu Güzellik Uykusu belirliyor.Ve etkinliğimizin yeni konusu "Memleket".Konuyla ilgili yazılarınızı bloglarınızda yayınladıktan sonra güzellik uykusuna
Şehir asla ölmez, bizi yaşatır. Hatıralarımızı. Çocukluğumuzu. Oynadığımız ilk oyunları. İlk arkadaşlarımızı.

İlk evimizi.Ve şehrin ortasında bir kavram. Belki başında belki sonunda; Memleket. Türkçe'deki en zengin kelimelerden biridir. Türk dilinin de en güzel kelimelerindendir. Hatıralarımızın kelimesidir. Gözyaşımızın, hüznümüzün adıdır. Memleket topraktan öte mülkten başkadır bizim için. Bu yüzden bu ayki konunun "Memleket" olması gerektiğini düşünüyorum. Çınaraltı'na destek veren bütün dostlar hatıralarındaki memleketi yazsınlar istiyorum. Doğduğu köyü, yaşadığı şehri olabilir. Yurtdışında yaşayanlar için bu ülke bir memleket olabilir. Benim için memleket kelimelerdir, cümlelerdir diyen olabilir. O halde ruhumuzda hissettiklerimizin kaleme dökülmesi gerekmez mi?

Güzellik uykusuna maillerinizi yollamak için tıklayın.

weblog: http://www.guzellikuykusu.blogspot.com/Daha sonraki aylar için konu seçiminde bulunmak isteyenler bana mail atsınlar...

5 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Guzel bir konu!

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar, bu "Çınaraltı etkinlikleri" gerçekten çok güzel düşünülmüş bir faaliyet. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Bizim milletimiz mert ve yiğit olduğu kadar da ince ruhlu ve duygu yüklüdür. Yazılı ve sözlü kültürün en güzel örneklerini kendi tarihimizde bulmak mümkündür. Acılarını, sevinçlerini, ibadet ve itaatlerini veciz bir şekilde ifade eden bir milletin fertleriyiz. Onun için herkes duyug ve düşüncelerini ifade edecek yeteneğe sahiptir. Yalnız bazı yetenekler ruhun derinliklerinde bulunur, kolayca ortaya çıkmaz, bazıları da yüzeyde olur, kolayca kalpten kaleme akıverir.
Memleket konusunda herkesin söyleyeceği çok şeyler vardır muhakkak. Yalnız etkinliklere katılık istenen seviyede olmuyor. Bunun nedeni de yeterli duyuru ve uyarı yapılmıyor sanırım. Duyduğu halde yazmayanlar da sanırım yeteneği derinlerde olanlardır. Onları teşvik etmek, yüreklendirmek gerekiyor. Onun için de mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmalı, yazmaları için teşvik edilmeli.
Herkes blogunda kayıtlı arkadaşlarını uyarır da yazmasını sağlarsa çok iyi olur. Gerekirse bir mail grubu oluşturalım, herkese mail atalım. Bu görevi de konuyu seçen arkadaş üstlenirse iyi olur diye düşünüyorum
Herkese başarılar diliyorum

life dedi ki...

Tuhfe konuyu seçen adına teşekkür ederim.Sende katılırsan sevinirim...

Gönül Pınarı gösterdiğin ilgi ve beğenilerin için teşekkür ederim.Zamanla inş sizlerinde desteğiyle daha iyi tanınacak etkinliğimiz.

Selamlar...

Adsız dedi ki...

Ben memleket yazımı gönderdim. Fakat mail adresimde gerçek ismim yazıyor. Orada "gönül pınarı" geçmiyor. Bir karışıklık olmasın diye açıklamak gereği duydum.
abdilyildirim26@hotmail.com adresi ile gelen ve "DOĞDUĞUM YER" başlıklı yazı gönül pınarına aittir.
Bilgilerinize efendim.

Bu vesile ile Kurban bayramınızı da tebrik ediyor, hayırların celbine, şerlerin def'ine vesile olmasını diliyorum

life dedi ki...

Gönül pınarı bu yorumunu güzellik uykusu farkeder mi bilmiyorum .Sen en iyisi ona tekrardan hatırlatıcı bir mail at.Çünkü bu ayın konusu ve özet çıkarma görevi güzellik uykusunun..

katılımın için çok teşekkürler...